Essence Born Awesome paletka očních stínů
















Dnes jsem se rozhodla napsat recenzi na paletku Born Awesome od Essence, jelikož jsem na ni slyšela mnoho různých názorů a to převážně negativních. Paletku seženete v drogerii DM a stojí 184 Kč, tudíž bychom při posuzování kvality paletky měli brát v potaz i cenu.

Paletka má nádherný obal, ale musím upozornit na to, že prakticky celý design je kopií paletek od MAC. Pro někoho by to mohla být celkem překážka, ale musíme si uvědomit, že většina levnějších značek čerpá inspiraci u těch dražších (často je to dost vidět), ale to ovšem nemění nic na tom, že to v Essence mohli udělat méně nápadně. 















Co mě osobně překvapilo a nadchlo je pigmentace matných stínů. Čekala jsem, že to bude celkem katastrofa, ale až na jeden stín je paletka celkem dobře pigmentovaná, což ukazují i swatche. Stíny se hezky nabírají a na víčku neflekatí. Pro někoho může být u této paletky problémem prášivost, protože práší opravdu dost, ale stále se s tím dá pracovat. 
Tip: Pokud chcete snížit opadávání stínů při nanášení na víčko a zároveň stíny zintenzivnit, tak doporučuji navlhčit štětec fixačním sprejem a hned uvidíte rozdíl!

V paletce najdete i rozjasňovač, který ale já jako rozjasňovač moc kladně hodnotit nemůžu a používám ho pouze jako stín. Věřím, že pro začátečníky by jako rozjasňovač byl naprosto postačující. 

Na závěr bych chtěla říct, že paletka je vhodná především pro začátečníky a i z hlediska barev bych jí doporučovala spíše mladším slečnám. Můžete s ní vytvořit jak jednoduché každodenní líčení, tak i večerní full glam look. Co se týče poměru cena - výkon, tak je to naprosto odpovídající. 

Už jste některou z paletek od Essence vyzkoušeli? A co na ní říkáte?

Komentáře

Oblíbené příspěvky